Bullkalas och sällskapsspel

Idag har det varit en härlig söndag trots det inte så fina vädret. Jag har gått och blivit så bortskämd med att det ska vara superväder på söndagar, men idag bestämde sig vädret för att trotsa mig, men inte hängde jag läpp för det inte.

Jag hade egentligen planerat att tempoväxla lite i lägenheten och fixa till lite småplock, men istället så blev det en spontanfika med Simon, Rebecka, Sara, Linda och älsk :) Vi hade planerat att fika på stan men så ringde Simon och bjöd hem oss till han och Rebecka på bullkalas och det tyckte jag var mycket trevligare :)

Det blev massa bullar och massa negerbollar och sällskapsspelande. Gud vad sällskapsspel är roligt! Och helt klart underskattat :)

Efter massa prat och snack så bestämde vi oss för att åka hem och göra pizzabak och mmm! Jag tror det var en av de godaste pizzorna jag någonsin har bakat, mums! Pizza och soffmys är bland det bästa som finns, inte sant? :)

Det var en trevlig och mysig söndag helt enkelt :)

The girl with the dragon tattoo

Jag har kollat runt lite på nätet, jag är ju så nyfiken på hur den amerikanska versionen av Milleniumserien kommer att bli! Jag älskar de filmerna. De är bra i sin enkelhet, för visst måste ni väl hålla med om att filmerna känns enkla rakt igenom? Om man jämför med en amerikansk film alltså, där är allt så stort och så pråligt och jag tror att det kommer bli så med den amerikanska versionen också, inte mig emot, jag är så nyfiken så jag tror jag spricker snart!

Jag kollade även in rollistan och den verkar lovande, men jag fick mig en smärre chock när jag såg att Stellan Skarsgård ska spela Martin Vanger. Usch, han kommer ju vara så läskig! Jag gillar ju Stellan som skådespelare och jag har aldrig sett honom spela en sån roll förut, så det blir en ny upplevelse. Läskigt, men spännande :)

Den amerikanska versionen The girl with the dragon tattoo (som för övrigt är en jätterolig titel om man jämför med den svenska) har biopremiär den 21 december i Sverige i år, vilken bra julklapp va! Jag önskar mig redan nu två biobiljetter till premiären, så ni som aldrig vet vad ni ska köpa, shoot! ;)

Man blir ju lite smått rädd när man ser omslaget de gjorde till vår version av Män som hatar kvinnor, liiiiite skillnad på vårt omslag som känns mysigt och mysteriskt och här känns det som om döden kommer att hinna ikapp dig. Och varför det blå ögat? Noomi Rapace har ju bruna.Stressad till tänderna över min framtid

Jag sitter och kollar på utbildningar. Tråkigt. Varför ska det vara så jävla viktigt att ha en bra utbildning för? En lärare sa till mig för ett tag sen att hon tyckte att det var så roligt när hon läste sin utbildning, att få lära sig massa nya saker. Ja, hon valde att gå sin utbildning (för ungefär 40 år sen), idag har man inget val. Har man ingen utbildning så kommer man ingenstans. Det är klart att det finns någon som gör det, men ni förstår vad jag menar?

Ha, det är så lustigt.
För några månader sen fick jag lust till Universitetet igen, jag fick lust till att utbilda mig för jag vet att jag måste, men nu när jag sitter och tittar så känner jag bara yuck, why? Det är ju skittråkiga utbilningar här i Karlstad och det suger fett, men jag vill inte flytta! Inte utan Alex i alla fall, och jag vet också att han inte ska "stå i vägen" och att jag ska göra vad jag vill för annars kommer jag att ångra mig och bla bla bla, men nä. Jag vill vara med honom, punkt.

Jag fick ju en försmak till inredning när jag var på Åhlens och att jag nog kanske skulle vilja jobba som kommunikatör eller dekoratör åt butiker som H&M, Åhlens, ja men ni fattar. Ha hand om det visuella i en butik och få den att sälja, men vart finns det sånna utbildningar då? Jo, Växjö, Stockholm. Långt bort.

Nej usch!
Ansökningarna ska vara inne senast den 15 april och nu har jag sån här panik igen! Varför varför varför??!! Gud jag hatar när jag blir alldeles panikslagen och stressad, men usch, mitt liv hänger ju på det. Min framtid. Det är ju seriösa grejer man spelar om, så det är inte bara något man kastar ut i vattnet och denna gång vill jag välja rätt från början så att jag inte hoppar av som jag gjorde sist för att den jävla skitutbildningen sög.

Ska jag bli hälsocoach mån tro?
Det tål att tänkas på i en månad till.

God natt

Lite gott

Idag är jag sjuk. Inte bara denna dag förresten, jag har varit genomförkyld i tre dagar nu och det värsta med att vara förkyld när man heter Emelie Larsson det är att man nästan bokstavligen är död. Ja, det är så det känns i alla fall. min kropp orkar ingenting, den har världens sämsta immunförsvar! Den töms på energi lika fort som Alex äter upp alla skorporna i de fina burkarna i köket - jättesnabbt alltså. Jag får hoppas att jag blir bättre tills på söndag för då ska jag till Filipstad och panga lite och att göra det sjuk är ingenting att rekomendera.

Häromdagen bakade jag lite gott solrosbröd men i och med att jag blev sjuk så har jag inte orkat visat er bilder, men här kommer några i alla fall :)
"Sovrummet"

Nu ni mina kära vänner har det för första gången sedan vi renoverade i, hmhm, (jag skäms lite sådäääär...) maj. Eller var det april? Ja ja, nu har det i alla fall åkt upp saker på väggarna! Tadaaaaaaa!!!

En tavla som Alex fick i julklapp pryder sin plats ovanför soffan och sedan har min stillebenskrokhylla åkt upp vid spegeln och lite väggord pryder numera mina väggar, och icke att förglömma så har mina älskade sänglampor äntligen kommit upp där de hör hemma! Riktigt mysigt måste jag säga. Det känns lite mer som ett hem nu och inte bara som ett par tråkiga, vita väggar.

I och med att jag införskaffade en stor spegel och bokhyllorna som vi skaffade någon gång förra året så känns det som två små rum nu, istället för ett stort med säng och soffa i samma, yuck!

Här ska ni i alla fall få se lite av "sovrummet" :)Lådorna är märke Tilda och införskaffade på Panduro, på rea dessutom! Gillas gillas!

I sängen ska det upp fleeeeera kuddar till (ni vet det där med mig och kuddar, många ska det vara!)Jag älskar dessa tygpåsar från H&M, here I come La France :)Min älskade favoritklänning som jag hade på Kikkis och Emils bröllop i somras är så himla underbar och förtjänar att hänga någon annanstans än i garderoben, så den gjorde sig mycket bättre som ett stillebensföremål då det inte riktigt är säsong för att bära denna klänning :)


RSS 2.0