Höstnytt i min lägenhet

Hej igen!
Det var ett tag sen nu, men ibland är det så tråkigt att skriva här. Det är mycket mycket roligare att skriva om julen! ♥

Igår så gjorde jag om lite i lägenheten i alla fall. Bytte gardiner och gjorde det mer höstigt här inne. Var även till blomsterlandet och handlade lite smått och gott och gjorde det fint ute på balkongen :)

Gjorde en liten dekoration av höstblommor som jag satte i en zinkhink, är riktigt nöjd faktiskt.
Det var första gången jag planterade något någonsin! ^^
Pysslat ^^

Jag har pysselipysslat lite här i dagarna. Brukar ju få sånna infall på hösten och jag gillart! :)

Jag har gjort ljuslyktor av äpplen och dekorerat med löv och rönnbär i fina skålar och så har jag gjort strutar av notpapper och pyntat med fint snöre och hjärtan, och givetvis ligger det något i strutarna, smarrig änglakola och den blev perfekt! :)

Gå in på min julblogg så hittar ni bilder på pysslet jag gjort. Ni kanske blir inspirerade ni också till att göra något roligt :)

Puss

Äntligen så är vi igång igen!

Taaadaaaaaaaa!!!!!!
(En stor fanfar spelas)

Min julblogg är öppen igen!

Jul i tomteverkstan

Ni vet väl att det är mindre än 100 dagar kvar till julafton och ska man börja så är väl redan nu det allra bästa?
Herre gud vad jag längtar! Det är galet. Igår kunde jag inte hålla mig längre så jag satte på The holiday, men ännu värre, innan jag åkte till Danmark den 19 augusti så satte jag och mamma på filmen Leila bakar - jul och det var så underbart och mysigt!

Nej, nu kör vi!
Julen 2010, du är så välkommen så!

Och det är inte alls "för tidigt" för att börja, herre gud, den viktigaste högtiden på hela året kräver sin planering! ;)


Jag vill skrika åt hela världen att de ska bry sig om sitt eget liv

Vet ni vad den värsta biten av att vara arbetslös är?
Det är faktiskt inte själva grejen att man är just arbetslös, arbetssökande, whatever, det värsta är när folk som man inte har sett på ett tag frågar:

- Jaha Emelie, vad gör du nu för tiden då, pluggar?

Den ultimata frågan. Pluggar du Emelie?
Ja men självklart! Klart som fan att jag, Emelie Larsson, som alltid har varit en sån duktig flicka och som alltid fått bra betyg och som alltid varit alla lärares favorit (ja, bortsett från Hans i gymnasiet) pluggar, något annat vore ju absurpt!

Men nu är det såhär va att jag pluggar faktiskt inte och jag har ingen som helst jävla lust! När fan ska folk fatta att jag är så jävla trött på att alltid vara duktig och perfekt och den som aldrig ger upp?! Jag kanske skulle behöva ge upp! Bara för att känna hur det känns så att jag faktiskt kan ta mig ur den här jävla skiten!

Så vad blir mitt svar?

- Hehe, nä... jag är arbetslös... och så skäms jag och tycker att allt är pinsamt och jag vill sjunka genom jorden.

Och så sert man den där jävla blicken i alla människors ansikten. Ömkan, gud så synd om dig eller lata jävel, alltid samma jävla ansiktsuttryck! Och så frågar de massa frågor, ja men vad söker du för jobb då? Eh, i princip allt. Och då känns det ännu värre att man inte kan få nåt jobb! Ja men, söker du städjobb på hotell, klart jag gör! Jag har sökt städjobb i butiker, på hotell, you name it. McDonalds? Tyvärr, ja, flera gånger. Och bla bla bla, alla frågor, och så det sista de säger för att rädda sin situation de har satt sig i:

- Ja men, det är svåra tider, det är inte så lätt att få jobb.

- Nej, precis! Det är det faktiskt inte och speciellt inte om man är en 19-årig tjej! (En kille har det lättare, så är det bara).

Nej, jag är förbannad på allt just nu och ovanpå allt så är jag så jävla besviken på mig själv och det är det som är det värsta.

Jag klarar inte av att misslyckas.

Andra september

Det är riktigt riktigt kallt ute och jag känner bara: Nä... jag orkar verkligen inte åka ut och lägga mig på den kalla asfaltsmarken ute vid skjutbanan och träna i några timmar, jag orkar verkligen inte, men jag måste. Jag bara måste. Folk som aldrig har hållt på med sport eller liknande de förstår inte det där, de förstår inte varför vi måste träna, ni gör väl vad ni vill brukar de tänka, och det är sant till viss del.

Jag vill kanske inte träna idag fast jag måste, men jag vill vinna och det är därför jag tränar. Jag vill vara bäst och det är därför jag åker ut och tränar flera timmar i 10-12 grader, och allt är värt det, precis allt när jag står på prispallen och har vunnit, då njuter jag och jag får tillbaka allt som en stor stöt, som en blixt av njutning! Jag har åstadkommit något med träning och med min kropp, min styrka och mitt psyke och det är värt precis och det är det som gör att jag fortsätter, känslan man får när man blir belönad med det vi alla kämpar för.

Guld, första plats, medaljer, bra reslutat, bra känsla, ännu mer guld, guld, guld!

Med det sagt var det inte mycket mer än att sätta på sig understället och ta med Edvin och åka ut och skjuta.

Puss

RSS 2.0