Sömnlösa nätter och ångest

Jag kan inte sova om nätterna.
I tre jävla dagar, oändliga nätter för att vara mer exakt, har jag inte kunna somna på flera timmar. Jag har gått och lagt mig i någorlunda tid om man bortser från söndagen. Jag har legat och väntat och väntat, tänkt, vridit på mig, suckat, tröttnat, piggnat till, svettats, frusit, varit tätt i näsan, vridit mig lite till, tänkt ännu mer, ja, ni fattar?

TOTALT JÄVLA MENINGSLÖST ATT ENS FÖRSÖKA SOVA!

Det här tar fan knäcken på mig!
Om inte jag kan somna ordentligt nu ikväll så kommer jag fan ta sömntabletter i morgon, jag skojar inte!
Jag står inte ut längre! Det drabbar ju inte bara min sömn utan hela nästa dag då jag är så trött och har så jävla ont i huvudet. Sen har jag kommit på varför jag inte kan somna:

En anledning är att jag är på väg att bli förkyld, igen.
Jag är tätt i näsan och det bara rinner i ögonen, ett tecken på att förkylningen närmar sig.
Anledning nummer två är att jag tänker på allt, och jag kan verkligen inte koppla bort det! Jag tänker på allt jag måste plugga (även om det inte återstår mycket nu), min balklänning! Vilken färg?! Och när jag väl kommit frram till det så måste jag hitta skor till den, väska, smycken, ja allt! När det är klart måste jag hitta en studentklänning, skor till den, väska till den! Sen så är det framtiden, vad ska jag göra, vad ska jag jobba med, vart ska jag bo, vad ska min älskling plugga till? GAH! Jag får ångest, PANIK! Jag klarar fan inte det här mer nu.

Vem fan sa att det var en fröjd att snart vara student?

Den måste ju fan ha varit dum i huvudet! Eller i alla fall haft något fel! Eller bara haft ett jävlligt lågt IQ!
De är inte alls en fröjd att vara student, det är inte ens lite roligt! Det är bara en massa ångest och stress, med allt man måste göra, allt man måste bli klar med. Och nu väntar ju alla de förbannade nationella proven!
Har ett i morgon till exempel, Uppsats i Svenska B, endast i 5 timmar! (Jag har godis så jag klarar mig! Tänkte ge mig sockerkickar så att jag inte somnar där nere i kylan!)

Skit samma.
Idag var det fystester och jag fasade järnet för de! (Tyckte mig vara otränad uttav bara helvete!)
Men icke sa picke! Beepen gick skitbra! (Det var den jag fasade mest för) Jag sprang pers! :D Innan har jag sprungit 8:4 och nu sprang jag 9:2, det är faktiskt en klar förbättring mot förra beep-testet då jag sprang 7:1, så jag är riktigt nöjd nu faktiskt och utpumpad på energi i benen totalt! Resten av fystesterna gick också bra. Lika stark mage som förra gången, starkare chinsarmar, svagare armhävningsarmar, svagare core-mage, men va fan, det kan man inte räkna, för min rygg gör något gruvligt ont när jag står i den där jävla coren så jag går ner istället. Hellre en frisk rygg än en minut till på coren, eller hur?

Nu ska jag sova. (Om jag nu somnar återstår ju att se, hoppas!)

God natt // Slem :)

Jag HATAR skolan just nu!

Det känns som att jag håller på att gå sönder...
Jag vet inte vad jag ska göra!
Eller jo, det vet jag, plugga. Men jag orkar inte, det är så jävla tråkigt!
Alla frågar hur jag kan ha så jävla mycket att plugga.
Du går ju estet ju, det är väl ingen plugglinje, snarare en slapplinje, WAKE UP! Estet är en studieförberedande linje, precis som natur och samhälle och får jag säga vad jag själv tror så har vi haft fan så mycket mer att göra än de andra två programmen! Bara titta på våra veckor med musikalen!
- Oj, jobbigt att göra något roligt i två veckor. (Kan de tycka)
- Oj, ja, det är jävligt jobbigt och det kramar ur en det sista av den energin man har kvar i kroppen! Vilket betyder att man verkligen inte orkar någonting resten av dagen som återstår! (Ändå gick jag och tränade 2-timmarspass i skyttehallen varje dag!)

Jag har så jävla mycket att plugga, vet ni varför? Det är inte för att jag är lat och inte gör mina läxor, nej, det är för att alla lärare har något jävla puckat fittsystem!
Det går perioder då man kanppt har någonting att göra, kanske bara någon liten hemuppgift, men sen så bara matar de på en allt de känner för, allihopa, under samma period! Det är ju inte konstigt att jag ligger alldeles sömnlös om nätterna och inte kan somna för att jag tänker på allt pluggande och skolan och det är väl inte konstigt att jag är skittrött när jag dessutom måste fokusera på mitt skytte och min framtid! Eller hur?

Men det är det ingen som fattar...

Har man mycket att göra på en gång så har man varit lat och slarvig.
Har man mycket att göra på en gång så drabbas man av panik!

JAG DRABBAS AV PANIK, STRESS, ÅNGEST!

Fan ta alla lärare som matar på oss en massa saker!
Men som tur är så har jag varit jätteduktig i ARL:en, så jag behöver inte gå på de lektionerna något mer för att jag är färdig, det enda jag måste gå på är när vi har en evakueringsövning och hjärt & lungräddning, annars behöver jag aldrig mer gå på de lektionerna, vilket känns förbannat jävla skönt!
Sen så har jag tagit tag i mitt projektarbete så att det är på rullande fot och det är en enorm lättnad! Dessutom gjorde jag klart min samhällsuppsats förra veckan så nu är den ur vägen också, sen så har jag faktiskt börjat skriva ner min låt på notpapper och börjat satt stämmor till den, fixat mellanspelet, så nu är den i stort sett klar, och som grädde på moset har jag även gjort mitt PM + tal till Nationella i Svenska B, så tro inte att jag ligger på latsidan inte!

Nu återstår det kanske bara åtta uppgifter av de alla 18 jag hade förra veckan! Det går framåt, och fort går det också!
Och fan ta den som klagar på att jag inte gör någonting, den tar jag fan och smäller till, en stor, fet jävla smäll!
För jag är så oerhört less på att folk säger att man inte gör någonting när det enda man gör är att plugga för järnet för att ta studenten med bra betyg!

God natt // Slem :)

Min första choklad...

... är skapad! :)

Nu äntligen känns det som att det är på riktigt och som att jag verkligen gör någonting, som jag FAKTISKT tycker är roligt!
Idag testade jag att baka en kladdkaka av mörk choklad och tro det eller ej, men jag lyckades totalt!
Kladdkakan blev sådär maffigt god av kraftig mörk choklad och det var supergott med vanlijglass till!
Dock så var den jävligt mäktig så man orkade inte äta så mycket, vilket kan vara ekonomiskt och bra om man väljer att köpa den för då räcker den ju länge i alla fall. :)

Är riktigt stolt över att jag genomför detta, det trodde jag faktiskt inte.
Jag menar, hur mycket har jag inte slingrat mig det senaste året? Usch, det vill jag inte ens tänka på..

Men nu har jag i alla fall en chokladläckerhet till min hemsida - "Kladdkaka av mörk och fyllig choklad". Tog jättefina bilder förut också. (Tycker jag i alla fall) Så de ska jag ta och lägga upp snart, på påsklovet antagligen, för det är då jag ska fixa hela hemsidan och baka allt som ska finnas i sortimenetet. :)

Så välkomna att beställa vecka 17! :)

Puss // Slem :)

Jag darrar av skräck

Jag är livrädd...
Jag får ångest, jag skakar, jag stammar, jag pratar fort, jag blir svag i benen, det blir dimmigt för ögonen, jag vill bara försvinna. Kan ingen rädda mig?

I morgon ska jag hålla tal. Nationella proven i Svenska B är igång och första delen är just att hålla tal.
Det känns som att jag ska svimma redan nu.
Jag har tränat hela kvällen för att det ska låta så bra som möjligt i morgon. Jag har även läst upp det för Alex och det kändes som att jag skulle svimma, och det var ju bara inför honom! Den människan som jag känner mig mest bekväm med i hela världen! Hur ska det inte kännas i morgon när jag ska prata inför hela klassen?

Temat är Engagemang och påverkan.
Trodde jag skulle dö när jag hörde det första gången, vad skulle jag prata om?
Till slut bestämde jag mig för "Föräldrarnas påverkan på sina barn", och hur viktigt det är att de är bra förebilder och vägledare. Det är svårt att beskriva och nu känner jag att jag helst hade skrivit om hela talet, efter att jag läst betygskriterierna. Enligt spalten MVG ska man hålla ett tal som är personligt, jaha?

Visst kunde jag ha stått och babblat på om mina skyttemeriter och erfarenheter, hur länge som helst och ja hade kännt mig nöjd, men hur roligt är det egentligen för de andra att lyssna på mig när jag berättar om mitt skytteliv?

Kanske ordnar det sig ändå.
För Alex tyckte att det var ett bra tal och han är kräsen av sig. Sen så vet jag ju inte om han bara säger så för att det är jag, hans flickvän, och han vill väl inte göra mig arg. Äsch, hoppas han tyckte om det i alla fall.

Jag fasar inför i morgon i alla fall.
Jag tycker det är hemskt att hålla tal, det är det värsta jag vet! Seriöst! Jag älskar att vara i centrum och babbla på om obetydliga saker. Jag älskar att stå på scen och sjunga och skådespela inför folk, utan problem! Men när jag ska hålla tal så går det bara inte, jag vet inte vart jag ska ta vägen! Då skakar jag och det känns som att jag ska spy. Benen darrar och kan knappt hålla mig uppe, rösten hackar, det blir alldeles dimmigt för ögonen och jag ser ingenting och ovanpå allt det där så bultar mitt hjärta fan i 180 och det stressar ju på det hela en aning! Att lärarna ens får utsätta sina elever för en sådan press, det borde vara olagligt!

Usch, hemska morgondag.

Kan inte bara någon komma och rädd mig?

Puss // Slem :)

Let's dance

Åh, jag dör, rent ut sagt dööör!
Let's dancefinalen är något alldeles extra i år måste jag säga. Det är två helt sjukt jävla bra par med i finalen och dom slåss båda om förstaplatsen. Innan tävlingens start ville jag helt klart att Laila Bagge skulle vinna. Hon är en grym dansare med sjukt snygga positioner + snygga klänningar, dessutom är hennes danspartner Tobias så jävla snygg och gullig mot henne! :) Men sen har vi ju Magnus Samuelsson, muskelberget som kom från ingenstans. Han var väldigt grym ikväll och hans shownummer fick mig att skratta i en oändlighet, dock tycker jag att Laila och Tobias shownummer var bland det vackraste jag sett på väldigt länge, om man tittar tillbaka på de övriga säsongerna så var det här något alldeles enastående.

En eloge måste jag dock ge till Annika, muskelbergets danspartner. Hon har varit med i tre säsonger av Let's dance fyra säsonger, och alla säsongerna har hon tagit sina stjärnor till final, dock har hon aldrig vunnit utan kommit tvåa, så... kanske blir det tredje gången gillt nu ikväll? Att komma till final tre år i rad tyder ju bara på vilken grym danslärare och coach hon måste vara! Dessutom så är hon glad och sprallig hela tiden! Ett STORT plus! :)

Men Laila och Tobias, ja, vad ska man säga?
De är värdiga vinnare, båda är det egentligen för jag tycker att båda är suveräna!
Men Lailas och Tobias passodoble, med STAR WARS-låten är helt magiskt och mäktigt! (Då ska ni veta att jag aldrig sett Star Wars, eller jo förresten, 27 minuter) Men tänk att jag blir så imponerad! Men musiken i Star Wars är faktiskt grym och hur jävla mäktig som helst! (Känner att jag måste se filmerna, för Alex skull)
Sen har vi ju deras rocknummer och jag kan bara säga OH MY GOD I LOVE HER DRESS! Den är ta mig fan bland den coolaste klänningen jag någonsin sett i danssammanhang ska ni veta! Kunde jag skulle jag fan köpa den! ^^ Sen så avslutade de så underbart vackert med deras shownummer, ett förälskat par i nattlinne och pyjamas. :) Det var vackert, det var underbart, det var mäktigt och det var äkta och som grädde på moset så föll det röda rosenblad ner från taket/himmelen och man hörde låten "All by my self" med Celine Dion, I loved it...

Det är så jävla spännande så jag håller på att döööö!
Nu börjar det snart igen, resultatet av Let's dance 2009 är på intågande.

Vem vinner och vem försvinner?Tredje gången gillt som jag hade förutspått. GRATTIS! Till Magnus och Annika. (Dock måste jag tillägga att jag är liiiite småbesviken att inte Laila och Tobias vann, dom var helt klart värda det!)

Alla fyra har gjort ett grymt jobb och det var riktigt härligt att se att det var Annika som blev mest rörd av vinsten och varför skulle hon inte? Fatta hur mycket svett, tårar, slit och tid som hon har lagt ner på koreografier och träning med sina danspartners! :)

Vinnare av Let's dance 2009 är Magnus och Annika, stort Grattis! :)

God natt // Slem :)

Chokladblogg :)

Nu är det såhär, kära vänner, att jag, Emelie Anita Margareta Larsson tänker starta ett "Chokladföretag", eller vad man nu ska kalla det. Därför måste det marknadsföras på något sätt och då har jag bestämt mig för att starta en chokladblogg, då jag tycker att det verkade allt för krångligt att skapa en egen hemsida. (Fast jag hellre hade skapat en, om den var gratis)

I alla fall.
Huvudidén är att jag ska ha ett brett sortiment av olika chokladläckerheter där det finns allt från chokladsufflé till muffins, till kakor till kola till tårtor till kladdkaka till praliner, ja, i stort sett allt du kan tänka dig! Dessutom kommer alla chokladsorter att finns med i alla de olika chokladläckerheterna så som mörk, ljus och vit choklad. Låter smaskens va?

När jag skapat min blogg, som kommer ske vecka 16, så kommer du om du vill att kunna beställa choklad hos mig. Det kommer att vara busenkelt! Men jag återkommer till det när jag skapat bloggen.
Men om du tycker dig lite intresserad nu så kan du ju höra av dig så jag vet om jag har lite beställningar i bagaget.

Kommer även att ställa ut en massa chokladläckerheter på PA-mässan som äger rum någon gång i maj. (Fråga mig inte om datumet)

Jag tycker i alla fall att det här kommer bli jätteroligt!
Jag älskar att baka och allt med choklad är gudomligt roligt att baka! (Och att äta!)
Det är klart att det kan verka lite långsökt att sälja choklad på det här sättet men seriöst, alla säljer ju allt nu, i dessa tider. Allt från smycken, till kläder, till smörgåstårtor, till skor, till chokladpudding, ja, sådana saker!

Så nu tänker jag, för en gångs skull, genomföra min briljanta idé! När det för en gångs skull handlar om något jag älskar och något som jag är bra på! :)

Puss // Slem :)

Underbara, älskade sommar

Sommar, sommar, sommar, å, du härliga och ljuvliga sommar, var är du?
Man känner att du finns där, du lurar bakom ett hörn. Sakta smyger du dig fram, som en främling i mörkret, men sakta försvinner du lika snabbt. Jag önskar du var här, att du kom till mig, med värme och ljus. Jag önskar att du alltid fanns hos mig, men då skulle jag ju aldrig hinna sakna dig, eller hur?


Jag längtar till sommaren!
Jag längtar efter sol, bad, glass, kjol, klänning, ballerinaskor, pumps, gladiatorskorna, jeansjackan, skinnjackan, bikini, solglasögon, jeansshorts, långa lata dagar på stranden, solskyddsfaktor 30+, iskallt vatten med isbitar, solande på studsmattan, konserter, korthållstävlingar, studenten, fester, semester, tältande, allt! Jag längtar efter allt som har med sommaren att göra!

Tänk, på sommaren kan man göra i princip allt, förutom att åka skidor, skridskor eller skoter. Man kan heller inte pimpla eller åka pulka, men vet ni en sak? JAG BRUR MIG INTE OM DET!
För jag gör ingenting av det där, knappt i alla fall. Visst, jag gör ovanstående saker, ungefär en gång om året, så, what's the point? Jag behöver inte vinter, jag behöver inte snö och slask i sex månader, verkligen inte! Enda gången jag behöver, nej inte behöver, enda gången jag kräver snö är under hela december månad, julmånaden, för då ska det vara snö, för då är det mysigt, men inte halva ens år! Det är tråkigt!

Nej, ge mig sommar och värme!
Jag blir som en annan människa då. jag blir alldeles lycklig för att jag gör saker som passar mig, gör saker som får mig att känna mig hel, som kanske verkar ytligt, men vet ni en sak, JAG BRYR MIG INTE OM ifall det är ytligt för jag blir lycklig! Som att till exempel sätta på sig joggingskorna sent en sommarkväll och ta en springtur, kan man göra det på vintern? Nej, det är mörkt och kallt, halt och ojämn mark så om man genomför den cupen så kan man sluta med en rejäl förkylning och en stukad fot, NEJ TACK!

Älskade sommar, kom till mig snart!
Jag väntar, väntar på att du ska smyga dig in till mig och ta mig med storm, fånga mig i ditt näste!
Älskade, underbara sommar, åh, om du bara visste! Jag väntar...

Puss // Slem :)

Framtid VS Musikalprat

Hemma från Växjö och JSM. Måste säga att helgen har varit så bra som den kan bli! (Om man bortser från skyttet) Vi hade så jävla roligt och jag måste säga att det här var en av de roligaste tävlingarna på jävligt länge! Åh, underbara resa! :) Just nu känns det så jävla tråkigt att vara tillbaka i Ström, känns som att jag har tusen saker att göra!
1. Måste börja träna korthåll (Som jag för övrigt har en jävla stor lust med! Läääängtar!) :D
2. Nationella prov i svenska B nästa vecka - Muntligt och skrivtligt. (Måste skriva klart mitt PM och mitt tal)
3. Uppsats i Samhälle (Nästan klar, men ändå största delen kvar att göra, diskussionsdelen)
4. Läsa ut min engelska bok "Chasing Harry Winston" samt att göra en planering.
5. ARL - (Blir så jävla arg över att jag och Julia är de enda som måste planera den där jävla evakueringsövningen och ingen annan i klassen bara för att vi jobbat på bra och lämnat in alla grejerna i tid, när läraren faktiskt sagt att man får tenta av kursen eftersom hon vet hur mycket man har att göra mot slutet!)
6. ARKO - Måste sätta mig ner och skriva ner min låt i noter + att sätta stämmor och det är booooring! (Om man inte känner för det, utan bara känner en massa press över att det måste bli bra!)
7. Hitta en stad där jag och älskling vill bo (Lutar mest åt Umeå, igen...)
8. Hitta en lägenhet i den stad vi bosätter oss i
9. Hitta ett jobb i den stad vi bosätter oss i
10. Hitta en utbildning jag vill plugga om ett eller två år. (Kom inte och säg att det är för tidigt för om jag hade börjat fundera för tre år sen så kanske jag hade haft en utbildning redan nu!)

Om man bortser från allt detta jobbiga så är jag så jävla lycklig. Idag när jag loggade in för att skriva en blogg så såg jag att jag hade fått en kommentar som löd såhär:

Måste få säga att du var så jävla duktig på musikalen! Ja, alla var duktiga, ni gjorde ett skitbra jobb, men du var absolut min favorit! Man satt bara och gapade. Att du var grym är det minsta jag kan säga! Den bästa musikalen hittills!

Fatta att man blir lycklig när man får en sådan här kommentar!
Jag blev så glad och så stolt över mig själv, ja, inte bara mig själv utan hela klassen för den delen! :)

TACK! Du underbara människa som skrev den kommentaren, vem du nu än är! (Personen var tyvärr anonym...)

Jag tycker personligen att vi gjorde ett jättebra jobb hela musikalveckan med föreställningar om man bortser från vissa tillfällen då en kuliss rasade ner, eller när en annan svor, eller när ens mick gick sönder, småsaker som man inte kan göra någonting åt men som samtidigt var så jävla roligt! :) Men nu är de över, hela kursen för den delen och nu har jag absolut ingenting mer estetiskt roligt att se fram emot under mina två sista månader i skolan. Jag har ARKO och LJUDTEKNIK, hemska kurser! ARKO är lite roligt, men nu känner jag bara tidspress så det är inte ett dugg kul!

Men nu ska jag sova, för vi kom faktiskt hem från JSM 04:35 i morse, sen sov jag två timmar och sen skulle jag upp på skola, usch, hemska dag! Har varit dödstrött och inte alls mycket till sällskap. Jag och älskling tog oss i alla fall en promenad till Lina för att låna en hög med filmer, eller ja, jag lånade två filmer, och älskling lånade fyra, faktiskt!

God natt // Slem :)

Män som hatar kvinnor

Underbara, underbara film!
Jag kan bara säga "Välkommen, 2000-talets bästa svenska film!"

Jag älskade början. Det allra första som hände i filmen, när filmtiteln syntes i bild och man såg Harietts svartvita porträtt i bakgrunden av bilden och den brutala och mäktiga, underbara musiken spelades, redan då fick jag gåshud och det var då jag kände: "Här har vi en jävligt bra film" Jag hade rätt, så jävla rätt!

Har du inte sett filmen men funderar på att se den så bör du inte läsa det som skrivas skall!

En bit in i filmen var den så äcklig, äcklig och vidrig, brutal!
För det första så skulle den ene huvudkaraktären, Lisbeth, suga av sin nya förmyndare. Jag undrade ju varför hon behövde en förmyndare, hon var ju trots allt 24 år. Kanske var det för att hon varit ett problembarn hela sitt liv och legat inne på psyket. I alla fall tvingade den där jävla gubben henne att suga av henne, för att han hade tagit hennes pengar, eller ja, pengar som hon behövde för att betala hyran med fick hon, behövde hon pengar till andra utgifter var hon tvungen att fråga sin förmyndare först, trots att det var hennes pengar som hon jobbat sig till! Han hade sån makt över henne eftersom han var jurist och kunde sätta dit henne hur lätt som helst. Hon bad om 20 000 kronor från sitt konto, hon bad om sina pengar, för hon skulle köpa en ny dator då hennes hade pajat i ett slagsmål som hon inte ens själv hade startat, hon var en datahacker.
Hon fick 7000 kronor för den där avsugningen. Det räckte ju inte, hon behövde mer pengar, hon behövde en bra dator! Hon bad sin förmyndare om mer pengar från sitt konto och trodde att hon skulle behöva ge honom en avsugning till, men nej nej, isället slog han till henne i ansiktet, knuffade henne på sängen, fängslade fast hennes händer i handfängsel i sängen. Han band hennes ben så att hon inte kunde röra sig och sen våldtog den sjuka jäveln henne! Man riktigt såg hur jävla ont det gjorde, och hon skrek så jävla hemskt, usch.. det var bland det vidrigaste jag någonsin sett i filmväg!

Smart som hon var så hade hon haft en specialfilmkamera med sig för att kunna sätta dit den jäveln som tvingade henne till att suga av honom. Hämnden blev att hon kom till hans lägenhet, gav honom elstötar in i kroppen så att han svimmade. Sen band hon fast honom precis som han hade gjort med henne kvällen innan. När han vaknade var han livrädd, hon var iskall och stencool! Hon hittade en dildo i hans byrålåda så den använde hon på värsta tänkbara möjliga sätt, rätt åt honom! Sedan visade hon filmen som hon hade från kvällen innan, kom med krav. Hon skulle ha sina pengar ifred, han skulle aldrig mer röra henne, då skulle filmen hamna hos polisen, tror ni han gjorde något mer? Nej!

Sen till filmens huvuddilemma, Hariett.
Hariett var en "dotter" till Henrik. Hon hade försvunnit spårlöst en sommar 1966. Var hon död?
Henriks släkt var en rad av skumma typer och han var övertygad om att det var någon i hans släkt som dödat henne. Det var här Michael Blomkvist kom in i bilden. Han var en journalist, mycket skicklig sådan, han skulle hitta henne. Började leta i gamla papper, foton, Harietts dagbok, han kom på en massa saker, men det var en pusselbit som fattades, som stoppade honom från att gå vidare i sökandet. Det var då Lisbeth kom in i bilden. Datahacker som hackat sig in i hans dator då hon fixat fram information om honom förut. Hon gav honom den ledtråden han behövde och det var här det tog fart. De började samarbeta, fick fram en massa! Filmen bjöd på spänning, romantik, humor, drama, ja allt du kan tänka dig!

Nu känner jag att jag kan avslöja för mycket för er som inte sett filmen, så jag ska vara tyst och inte skriva mer om handlingen. Jag kan bara säga att alla ni som läser, om ni inte har sett filmen så är den här filmen ett MÅSTE! Jag lovar, det är bland den bästa filmen jag sett på väldigt, väldigt länge och jag är väldigt kräsen av mig ska ni veta! Den här filmen är ungefär som årets julklapp, ja faktiskt, nära på! SE, SE  SE DEN!

Måste även säga att jag älskade Noomi Rapace, som spelade Lisbeth, vilken jävla bra skådespelerska! Åh, underbara människa, varför har vi aldrig sett dig förut på filmduken?!

Jag älskade filmen. När man trodde att det var nära slutet tog det en helt ny vändning och det påbörjades ett nytt kapitel. Jag är i alla fall överlycklig över att jag såg den här filmen, den var mig precis i smaken!
Gillar ni kriminaldrama? Ja, då är nog det här bibeln över alla andra kriminalfilmer! Samtidigt som den bjuder på så mycket mer. Nu när jag sett filmen så är jag så jävla sugen på att läsa böckerna, så det får nog bli en tripp till biblioteket någon dag. :)

Det som var lite komiskt var att huvudkaraktären Michael Blomkvist spelades av skådespelaren Michael Nykvist, haha, brist på namn! Peter Haber spelade en karaktär som heter Martin, ganska komiskt om man tänker på att den rollfigur som Peter Haber är mest känd för är just Martin Beck, samma namn, brist på fantasi? Eller bara för att det hela var komiskt kanske?

Nu ska jag sova.
Muskalföreställningarna börjar i morgon 09:30, så det gäller att vara utvilad. Annars kanske alla undrar varför det söta lilla lejonet är så trött?

God natt // Slem :)

Gårdagens kväll summeras

Först måste jag bara få säga att Melena var en riktig skräll-vinnare! En operalåt, har aldrig, någonsin i Sverige ens varit med i final, om man bortser från låten "Symfoni", men då fanns ju inte kvalsystemet, så jag tycker inte att det räknas! Även om det sticker lite i mig att vi skickar en operalåt ut i Europa, så tycker jag ändå att hon var en värdig vinnare. Men att den skulle gå hem hos svenska folket kunde jag aldrig tro! Högsta pott, 144 poäng, bra jobbat Sverige! (Ser ut som en ny era är på väg att födas)

Gårdagen tillbringade jag med Amanda, Frida och Kikki. Lite senare på kvällen kom även Martina förbi en sväng.
Vi skrattade och skrattade och grät och ja, vad mer kan man säga..? Jag fick lite nostalgi från när jag avgudade och älskade Måns Zelmerlöw mer än någon annan i hela världen! När han sjöng sin låt satt jag på helspänn hela tiden och sa åt dom andra att vara tysta. Sen kom den bästa delen i hela låten - Sticket. Älskar takten, älskar basen! Sen kommer dom fantastiskt underbara tonerna som gör att jag ryser, får gåshud och som gör att jag inte hittar några ord, då brast det. Då kände jag att det blev blött i mina ögon. Förtrollad satt jag kvar och log tills låten var slut, jag klappade i händerna, ställde mig upp och ropade: "Bravo!" När jag väl kom på mig själv att jag grät så tyckte jag att det var så löjligt så jag började skratta, då märkte alla andra att jag grät och då grät jag ännu mer, av lycka! :)

Det var låt nummer ett på Melodifestivallistan. Nummer två var Caroline af Ugglas, med "Snälla Snälla", ja, då var det Kikkis tur att brista ut totalt, hon kunde knappt titta på tv:n, hon älskade den där människan och hon älskade låten, så hon grät också. Förresten så grät Kikki i en eller två låtar till, men i alla fall. :)

Efter Melodifestivalen gick vi hem till Kikki där vi satte oss ner med varsitt vinglas och spelade "Buzz", skitroligt! Ett frågespel med skitsvåra frågor så man typ fick chansa hela tiden, fast det var några som jag visste svaret på direkt! Sen var det som olika moment i spelet, ja, det var verkligen skitroligt! Efter allt spelande satt vi bara och snackade en massa skit, sådär som vi tjejer brukar göra. Vi snackade om precis allt, allt du kan tänka dig! Från den lilla myran till den hoppande antilopen, ja, "Lejonkungen" har satt sig i hjärnan på en den här veckan, totalt!

Ikväll ska jag och älskling gå på bio. "Män som hatar kvinnor". Älskar de flesta skådespelarna som är med i den där filmen så jag tror verkligen att den kommer vara skitbra! Dessutom har den fått jättebra kritik och de flesta jag känner som sett den säger att den är jättebra! (fast man kanske inte ska ha så höga förväntningar, för då blir man bara besviken...)

Till sist behöver jag liiite hjälp av er!
Vilken av dessa klänningar skulle passa mig bäst på balen?

  Rosorna som sitter längst upp på klänningen ska jag plocka bort om det blir denna klänning så att det bara återstår blommorna på höften.

Puss // Slem :)


Att designa :)

Sådär ja!
Nu har jag för första gången ändrat min design på min blogg, och jag är faktiskt lite smånöjd med vad jag åstadkommit. hade jättegärna velat ha en massa bilder, jag visste ju precis hur det skulle se ut! Men min pojkväns dator är knäpp och cp och vill inte ladda upp några bilder överhuvudtaget! Så jag får väl nöja mig med denna design så länge.
Den är ju inte jätteful, mycket snyggare än den innan, men det blir mer personligt och roligare med bilder och så. :)

Nu när jag väl testat att ändra min design så har jag upptäckt att det inte alls var så svårt som jag trodde och att det blir mer glasklart för varje gång man kollar på alla koderna som finns!
Så när jag väl hittar en annan dator så ska jag skapa den designen som jag vill ha, in i minsta lilla detalj! :)

Ikväll är det melodifestivalen också!
Asså, jag tycker inte att musiken är bra, det kan finnas nån som faller mig i smaken, men annars är det mest bara skräp. Men det har ju blivit lite av en tradition att titta på den, eller ja.. jag tittar ALLTID på melodifestivalen så det kan jag inte ändra på nu!

Ska i alla fall hem till Frida kväll och ha en tv-kväll med tjejerna. :)

Nej, nu ska jag faktiskt gå å laga mat, Tacopaj och den är supergod!
Sen hade jag ju väldigt gärna velat baka också, men jag vet inte om jag orkar det, känner mig fruktansvärt lat idag..

Puss // Slem :)

HJÄLP! Någon som kan!

Jag håller på att bli galen av det här!
Jag hatar hur min blogg ser ut och jag vill ju ha den mer personlig med en egen design, men nu är det såhär, kära vänner, att jag inte fattar ett jävla skit av de där kodmallarna!
Jag vill ha en massa snygga foton och en massa snyggt, men jag vet inte hur man gör! Och det gör mig så jävla förbannad, för jag vill, vill, vill ha en snygg och stilfull blogg!

Är det någon som fattar de där kodmallarna som kan hjälpa mig? :)

För såhär kan jag inte ha det länge till, något måste göras!
Jag vet exakt hur jag vill att den ska se ut, men det krävs nog en "lärningskurs" för att jag ska fatta hur man fixar det, för nu är det bara en massa bokstäver och siffror och en massa tecken och ja, hur roligt är det att kolla igenom dom när man inte fattar något? Känner mig som en dum fem-åring som inte förstår dom, det kanske till och med är superlätt att fixa bloggen, alla gör det ju! (Har jag kanske för dålgt tålamod till att lära mig att ändra designen..?)

Slut på musikalvecka ett nu i alla fall. Thank you lord!
Veckan har varit skitjobbig! Hektisk, jobbig,rolig, tråkig, ledsam och känsloframkallande!
Men nu är den i alla fall över och som jag längtar till ikväll när jag får lägga mig i den varma och goa sängen och sova HUR LÄNGE JAG VILL i morgon! :) Åh.. kan redan känna när jag öppnar ögonen på morgonen och klockan är elva eller tolv, wonderful! ^^

Snart börjar "Ghost" på tv:n, åh.. underbara film!
Den är så romantisk och alldeles alldeles underbar och jag bara älskar att titta på Patrik Swayze, min lilla goding, eller ja.. han är fan så mycket snyggare i "Dirty dancing" of course! (Nu har han blivit en gammal gubbe och inte så mycket att titta på, i och för sig, men han var allt en riktig snygging på 80-talet)

Puss // Slem :)

Snacka om otur!

Dagen kan summeras med ett enda ord:

BEDRÖVLIG!

Dagen började segt, segt, segt och segare än segt!
Det tog oss väl ca en timme att komma igång med Scar och Simba-scenen, ja, endast en timme! (Jag kan seriöst inte förstå varför det måste ta så förbannat lång tid med att komma igång att jobba!)

Jaja, men när vi väl kommit igång med att träna den scenen någorlunda mycket i alla fall så inträffar det som inte SKA inträffa! En sportsmans fasa som man är livrädd ska ta akt.
Marie/Scar ska knuffa mig/Simba i vår fight-scen, denna gången var det blinkande lampor och den där läskiga musiken så vi kanske rycktes med lite för mycket. I alla fall så knuffade Marie lite hårdare än vanligt att jag inte hann sätta ner foten som jag ska, utan istället ramlade jag på riktigt så att jag vred foten på något konstigt vis. Detta resulterade i att jag inte kunde gå eller stö mig på foten de närmaste timmarna som kom. Detta resulterade även i att alla scener inte kunde tränas fullt ut och detta resulterade i en gräslig smärta.

11:00, dags för lunch.
Viktor var jättesnäll och erbjöd mig hans arm till stöd, hela vägen till skolan. När vi kom dit tvingade han iväg mig till skolsköterskan, (vilket jag tyckte var onödigt) och där fick hon linda om min fot.

TADAAAA!

Jag kunde stå på min fot igen, wiihoo! ^^
Vi fortsatte träna vid 12:00 och det gick jättebra med foten, tills det plötsligt bara sa "knak och brak" i den, då kunde jag inte stö på den och var tvungen att linda om bandaget. (Efter det kändes det mycket bättre)

Dagen har varit hemsk!
Jag har haft smärta i min fot sen 10:00 i morse och det har blivit mer smärta som har gått upp i vaden och upp i knät och det värker något så gruvligt mycket att jag inte ens kan beskriva det!

Jag är så less på allt jävla jobb med den här jävla musikalen och jag är less på att folk är så jävla stolta!
Lär er ta kritik och lär er ta emot hjälp! åh..

Dagen är fortfarande hemsk och avskyvärd!
Min fot och den här jävla dagen har förstört så jävla mycket! Jag kanske inte ens kan skjuta Skyttiaden i helgen. Det är ju ingen idé om jag har ont, då kan jag inte prestera, ingen kan det!
Så, om 20 minuter exakt ska jag ringa pappa med det avgörande samtalet, hurra...

Jävla fittas kukhelvete!

Trött, trött, trött, trött, trött... (mat...)

Då har man gjort dagen, denna helsikes långa förbannade dag!

Egentligen skulle den vara mellan 08:15-20:00 men tror ni verkligen att den tidsplanen höll? Det är faktiskt ES3 vi snackar om och inte några tidsoptimister! Nej då, klockan 21:15 befann jag mig hemma, ja, det är faktiskt sant!
Så jag är ju inte direkt pigg nu, men jag känner att jag fått jättemycket gjort idag i alla fall, jag känner mig riktigt duktig, jag känner mig skadad, i benet. Tror en nerv har kommit i kläm för det har gjort ont sedan 16:10.

Idag började vi med gruppsamling och uppsjungning. Gick ju riktigt fint faktiskt, synd bara att det skulle ta ENDAST ca EN timme att komma igång! Efter det var det hårdträning av manus och rörelser som gällde. Ska ha ett litet danssolo i första låten med mitt älskade gymnastikband och DET är jag jättelycklig över! (Äntligen kommer det till lite nytta)
Efter att vi tränat manus, kanske fem sex scener..? Så var det lunch klockan 11:00, fast jag smet iväg lite smidigt och tyst som ett lejon 20 minuter tidigare för att hinna ner till skyttehallen och skjuta ett pass på en timme. :)
Träningen gick faktiskt bra, känner att det är på gång nu. Efter mitt pass sprang jag upp till Sörgård (Bara där höll jag på att slå ihjäl mig, att springa i gympadojor när det är svinglingt ute är ingen höjdare kan jag tala om för er!)
Lämnade nycklarna och sedan sprang jag till Saga i tron om att jag var jättemycket senare än alla andra! (Det var jag inte, jag var nästan först på plats)

Efter "lunchen" som jag hoppat över för att träna körde vi igång med träningen igen. Denna gång skulle vi för första gången testa hur "Dödsscenen" skulle gå till. Efter många om och men och mycket fixande och trixande tycker jag att vi fick till det riktigt bra, och om inte det vore nog så drabbades jag/Simba och Viktor/Mufasa av en hel del blåmärken. Vi fortsatte att träna, träna, träna och... träna. Jag var dödshungrig och proppade i mig massa vatten och smågodisar för att hålla energin uppe. (Hade jag haft diabetes hade nog mitt blodsockervärde varit så lågt att de antagligen fått köra iväg mig till sjukan i hopp om att jag skulle vakna igen!) Men... Klockan 16:00 var det äntligen dinnertajm! :D
Jag, Alex, Lina, Amanda och Sofie gick iväg till Annexet och käkade massa gott och kan ni gissa om min kebabtallrik var god or what?! Stripsen var delikata och kebaben, ja, kan inte ens beskriva med ord hur gått den första tuggan smakade!

17:00 fortsatte vi.
Då skulle vi luska ut hur jag och Marie/Scar skulle fightas på slutet och ja, vad ska man säga, fler blåmärken..? Nej, men det gick faktiskt riktigt jävla bra! Vi övade och fick till en väldigt bra koreografi där tycker jag. 18:00 hade vi fått höra att danscoachen Veronica skulle komma, men tror ni att den människan dök upp? Nej, just det, det gjorde hon inte, och det kunde hon inte ens ringa och säga! Jävla kärring, oj, ursäkta språket..
Vi fortsatte med vårt och ca 19:00 körde vi igång och bara övade låtarna. En fråga:

Kan ni gissa om det är jobbigt att sjunga "Snart är det jag som är kung" samtidigt som ni springer runt och leker och latjar, virrar bort en pippifågel och ser skitglad ut?

Ja eller nej?

Det är SKITJOBBIGT! Jag flåsar som bara den, hoppas det inte hörs eller syns för den delen...

Efter ett litet tag kom det en sminkare från Dorotea som visade oss tips på hur man kan sminka oss till djur och det blev skitsnyggt, verkligen! Hon sminkade min look på tre minuter, tre! Fattar ni hur jävla kort tid det är! Hon var gryyymt duktig. :) Maggan var hennes namn förrersten. Sen, 21:00 var dagen slut, äntligen. Men man var så jävla trött att man inte ens kunde hurra för det..

Nu är jag hemma, ska sova, för jag ska upp tidigt i morgon igen, befinna mig i skolan 08:15 och träna på musikalen hela dagen. På kvällen är det party party, 100-dagars! (Jag vet inte vad jag ska klä ut mig till men det lutar åt Viktors förslag) Och vad var det? Det säger jag inte! Det får du se i morgon! :) HAHAHAHAHAHA!

Puss och God natt // Slem :)

Att beklaga sig..?

Tillbaka i Strömsund - Hem om fyra dagar igen, jippi...
Det känns ju så fruktansvärt nödvändigt att resa 60 mil söndagen den 8/3, åka 60 mil hem igen torsdagen den 12/3, åka 30 mil fredag den 13/3, åka ytterligare 30 mil lördagen den 14/3 för att sedan åka 60 mil upp till Strömsund söndagen den 15/3. Som om inte den resan vore nog så tillbringar jag fem dygn i Strömsund innan jag beger mig ner till Småland och JSM och hur långt kan de vara, 80-90 mil..? (Är redan less...)

Ja, jag ska väl inte beklaga mig. Jag har själv valt detta liv och då får jag även ta konsekvenserna när det kommer till krita. Jag stör mig bara på att allt är samtidigt hela jävla tiden!

För enda anledningen till att jag ens har åkt upp för att tillbringa mina fyra dagar här är för att det är musikalveckor nu. Inne på första veckan som betyder repetitioner hela tiden, i morgon har vi långdag, från 08:15-20:00 på kvällen, vilket betyder att jag måste kliva upp 05:30 för att befinna mig i skyttehallen 06:00, är ju vääääldigt pepp på det! Jag kan bara tycka synd om dom stackars satarna som ska behöva stå ut med mig i morgon när jag kommer där på morgonkvisten, eller dom stackars jävlarna som ska stå ut med mig på kvällen när jag gjort dagen och är på väg hem igen. Har en känsla av att de kommer få möta den sura, ilskna, förbannade, lessa, skitarga Emelie, om så vore fallet, ta inget personligt! (Dessa musikaldagar sliter kroppen i tusen bitar och förenas i en stor bomb!)

I morgon kommer även den där danscoachen igen. Jag får fan fnatt på henne, jag tålde inte den människan. Visst, hon var helt okej, men som gammal gymnast så har jag mött många fler kvalificerade coacher än den där människan. Hennes rörelser är för en treårings nivå och jag vill bara skrika att "NEJ! Det där är skitfult och vi kan absolut inte ha det sådär. Det här är en musikal, det ska vara mäktigt! HÖNSHJÄRNA!" Men man får ju inte vara otrevlig, så jag sätter på fakesmilet och är trevlig, funkar alltid! (Även om jag önskade att jag log för att jag gillade det hon lärde ut)

Nej, nu väntar skytteträning, men ja har så ont i ryggen så vi får väl se hur länge den håller. Går på värktabletter och tigerbalsam, det funkar ett träningspass, men det är efteråt som är värst. När man kommer hem trött och sätter sig på sängen för att slappna av, woow, min rygg bryter ihop totalt! Men det är bara att gilla läget, som pappa skulle sagt. :)

Puss // Slem :)

RSS 2.0